Sport och FitnessFotboll

Eremin Mihail Vasilevich - CSKA målvakt. Biografi USSR mästare

Tyvärr, hittills den ryska spelarna är inte tillräckligt stark och high-end, är de inte efterfrågas i de ledande europeiska mästerskapen, så varje unga talanger faller under noggrann uppmärksamhet av alla älskare av denna sport. Samma sak hände med en ung målvakt Mihailom Ereminym, som många tycktes presentera efterföljaren till den stora Lva Yashina. Men vad var öde denna spelare? Tyvärr var det mycket tråkigt.

Eremin Mikhail dödades i en bilolycka i en mycket tidig ålder, så lyckades inte nå höga höjder i fotboll, men framför den erbjuder en otrolig framtid. Om du inte har hört talas om denna unga spelare i slutet av åttiotalet och början av nittiotalet, så ska du läsa den här artikeln. Den innehåller information om denna begåvade målvakt, som just börjat att avslöja sin talang då han blev omkörd av en ond öde. Eremin Mikhail förblev alltid lever i hjärtat hos die-hard fans av CSKA Moskva och ryska fotbollen.

unga karriär

Eremin Mihail Vasilevich föddes den 17 juni, 1968 i staden Zelenograd. Från tidig ålder pojken började spela fotboll och utbildades i den lokala ungdoms, men ganska snabbt hans scouter har märkt från huvudstaden. Som ett resultat, Michael erbjuds att flytta från Zelenograd till Moskva, där han redan hade sett en ledande klubb CSKA Sovjetunionen. Naturligtvis Eremin var glad, det var bra med denna utveckling. När han befann sig i Moskva Idrottsskolan, som är under överinseende av CSKA försökte visa allt som kan ses och kände igen hans talang och lovande målvakt, som kan arbeta mirakel i framtiden. Eremin Mikhail har utmärkta prestanda, men inte på en gång sin dröm. Han var till en extremt hårda vägen till toppen.

Tidig karriär på CSKA: 1986

Eremin Mihail Vasilevich - en legend sovjetiska sport, men det blev det inte omedelbart. När han var i 1986, arton år gammal, är det dags att teckna ett proffskontrakt. Alla spelare som är minderåriga, är i klubbens ungdomsystemet på basis av kontraktet. Han bekräftade att en spelare lär sig systemet i klubben, men det är ännu inte en del av hans professionella. När han fyller 18, bestämmer klubben om den begåvade idrottare, hårt arbetande, om visat sig väl. Om ledningen beslutar att spelaren förtjänar en befordran, då han erbjuds ett proffskontrakt med en större lön och möjlighet att visa sig i största laget.

Zelenograd pojke gjorde sitt bästa så undertecknas, som han drömde, men en plats i hjärtat av det har ännu inte lyste. Alla såg att begåvad idrottsman, men ingen kommer att sätta på en av de viktigaste positionerna för de mycket unga och okända för alla spelare. Därför deras föreställningar för CSKA Eremin Mihail Vasilevich började ta, var i sin första säsong, tillbringade han tio matcher på högsta nivå. Det verkar som om det är dags för en förändring, men nej. Klubben förvaltningen inte anser att unga spelare är redo att bli den huvudsakliga målvakt i laget.

Den andra säsongen i två exemplar: 1987

Alla vet att Michael Eremin - CSKA målvakt, som blev en legend. Men 1987, om 19-årig pojke, som inte har spelat en enda match för det första laget, var det omöjligt att säga detta. I sin andra säsong, har Mike redan blivit den främsta målvakt i laget CSKA andra och började spela oftare, men i huvudsak hans laget fortfarande inte har kommit i närheten av.

Naturligtvis till förmån för målvakten är det inte gått, så det beslutades att skicka honom till ett annat framträdande sovjetiska klubb i Moskva "Spartak". Där var han tvungen att tillbringa halva av säsongen, varefter han skulle återvända till CSKA. Så visar det sig att Mikhail Eremin, CSKA målvakt var målvakt i "Spartacus". Men vad som väntade honom i den nya klubben?

Övergången till "Spartacus": 1988

Eremin Mihail, atletisk liv har kopplats med CSKA Moskva, befann sig i en helt ny miljö. Lyckligtvis hade han inte flytta till en annan stad, som "Spartacus" är också en Moskva klubb. Naturligtvis ingen förväntas att den nya platsen 20-årig pojke anförtro plats vid porten till den kärngrupp. Eremin blev återigen en målvakt i två exemplar, men resultaten är mycket bättre.

På tio matcher i "Spartacus", missade han tre gånger mindre bollar än åtta matcher i CSKA. Ledare för Moskva klubb såg att målvakten är ganska stark och lovande, så i oktober 1988 Eremin spelade sin första officiella match. Det var en omgång Cup i Sovjetunionen fotbollsförbundet mot "Torpedo" Neftchi. Misha lossnade bänken under andra halvåret och missade inte ett enda mål. Matchen slutade med nederlag Moskva "Spartak", men det var inspirationen till unga talanger.

Således började bildandet av en av de mest anmärkningsvärda sovjetiska unga målvakter, vars namn var Eremin Mihail. Fotboll karriär av detta geni målvakt verksamhet var bara början, och många har förutspått en stor framtid.

Slut på vistelse i "Spartacus": 1989

Eremin Mihail, foton som har börjat dyka upp i många sporter upplagor i Sovjetunionen, i de återstående två matcherna i VM i Sovjetunionen fotbollsförbundet har redan spelat hela 90 minuter, som ersätter den litauiska målvakt Gintaras Stauce. Den första matchen var med Moskva "Torpedo", och han var inte den mest trevlig för Michael. Redan på 22 minuter var ett straff i "Spartacus" grindar som idrottaren är oförmögen att reflektera, och en 57 minut gjorde det andra målet. Som ett resultat av "Spartacus" förlorade 1: 2, men den andra matchen visade sig Eremina mycket mer framgångsrika.

I konfrontationen med Moskva "Dynamo" ung målvakt visade sin bästa sida och missade inte ett enda mål, medan hans lagkamrater lyckades göra mål. "Spartacus" vann en efterlängtad seger. Detta spel var den sista för Eremina i "Spartacus", eftersom det väntade på en triumferande återkomst till sitt hemland klubb CSKA.

Avkastningen CSKA: 1989

När våren 1989 unga målvakten återvände till platsen för deras hemmalaget, där hälsade mycket varmt. Och framsteg när det gäller sport var uppenbart. Mikhail Eremin, vars biografi är utvecklad i CSKA har inte varit på bästa sätt, fick omedelbart en plats vid basen. Och den här chansen begåvade spelare tog mer än lyckad. Han spelade i 18 matcher, samtidigt som stått första fem matcher till noll.

Han missade första gången bara i spelet med "Kairat" från Alma-Ata, där CSKA förlorade 1: 2. Men även den framgångsrika prestandan hos en ny målvakt inte hjälpa klubben 1989 för att klättra på pallen av mästerskapet i Sovjetunionen. Samma sak gäller för Cup i Sovjetunionen, där klubben under en lång tid och säkert gå till framgång, slå på väg "Kapaz", "Falcon" och "Dnepr". Men matchen var avgörande med Volgograd "Rotor".

De allvarliga konfrontation Moskoviterna förlorade fortfarande 2: 3, tar fart redan i 1/8 finalerna. Fastän Korneev och gjorde det första målet, följt av tre svaren av kulan och det andra målet på 84 minuter Broshin inte kunde rädda situationen. I varje fall visade den bästa sidan själv Mikhail Eremin: i 22 ligamatcher han har missat bara tio mål. Men i fall Cup han inte gå på bästa sätt, och i de fyra matcher han tog ut bollen från netto sju gånger (med nästan hälften av dem i idrottaren missade sista match med "Rotor"). Nästa säsong var nästan en stjärna för Eremina och för hela laget.

Kampen för mästerskapet: 1990

Naturligtvis ett spel som denna plats fick huvud målvakt omedelbart Mikhail Eremin. CSKA funnit sin geni, och nu klubben hade hoppats att han inte skulle ha lång tid att tänka på vem som kommer att äga rum i porten. I den nya säsongen på 15 matcher missade Eremin 13 mål, vilket var ett mycket bra resultat. Om CSKA klarade sig något bättre, kan klubben vinna mästerskapet. Det skulle vara den första titeln till Michael, men CSKA slutade titeln ras är bara på andra plats.

Det är värt att notera en intressant match i cupen CSKA träffa "Rotor". Det är intressant att CSKA kunde ta revansch för förra årets nederlag i cupen. CSKA vann med poängen 1: 0 delvis tack vare det faktum att Eremin stöts sitt första straff av hans karriär.

När det gäller kopp Sovjetunionen, Eremin det i hög grad bidragit hans lagkamrater för att nå semifinal, där tyvärr klubben förlorat Kiev "Dynamo" med ett resultat på 2: 4. Således 1990 var året för CSKA Moskva under parollen "alltid andra". Men detta är inte slutet, eftersom under det följande året, var armén laget kan uppnå fantastiska resultat.

EM ungdoms: 1990

Innan man överväger framgångar CSKA 1991, behovet av att uppmärksamma det faktum att den 21-åriga målvakt vid tidpunkten fortfarande försvara färgerna och ungdomar landslaget i Sovjetunionen nationell fotboll och tillsammans med andra unga talanger kan föra laget till seger i 1990 European Youth Championships. Det var en anmärkningsvärd prestation, eftersom den huvudsakliga landslaget inte vunnit en stor trofé sedan 1960. Även vid segern ungdomsturnering gav hopp om att denna generation av unga talanger att växa och bli ryggraden i en ny, mer kraftfull lag. Dock är detta resultat fortfarande bleknar innan vad Eremin uppnåddes 1991, eftersom det var en fenomenal resultat.

En total framgång: 1991

År 1991 den unge målvakten var fortfarande den huvudsakliga CSKA, så att vi kan lugnt säga att idrottaren har väckt en hel del till klubben, som slutligen kunna uppnå mästerskap i en svår kamp. På grundval av Eremin CSKA lyckades nästan ingen tid att inte förlora. Undantaget var en match med gamla klubb målvakt Moskva "Spartak", där Michael missade två obesvarade mål. Men annars målvakten själv och hela laget fungerade perfekt.

19 jun 1991 blev det känt att Mikhail Eremin - mästare i Sovjetunionen. Det var då produktiv rita med Kiev "Dynamo" börvärde i mästerskapet, som lämnades för CSKA. Men detta är inte allt som behövs för att berätta om vi anser att detta år i Michael CSKA. Det faktum att segern i mästerskapet var inte den enda - armén klubben har lyckats vinna en annan stor trofé, Cup i Sovjetunionen.

I ¼ final klubben möttes med en mycket stark motståndare - Minsk "Dynamo". Men resultatet var fantastiskt - CSKA, som är på uppgång, Minsk invånare besegrade med poängen 4: 1, och Eremin i denna match inte missa en enda boll. I dess ställe var en reserv målvakt Guteyev, när det var ett mål av prestige i CSKA målet. I semifinalen motståndare var ännu mer fruktansvärt - det var i Moskva club "Lokomotiv", som på den tiden ansågs vara en av de starkaste i hela Sovjetunionen.

Återigen CSKA visade att 1991 är helt enkelt tvungen att bli armén. Tre obesvarade målen gjordes i "Locomotive" porten, och klubben Eremina gick till final, där han väntade på Moskva "Torpedo". Den sista matchen, som ägde rum 23 juni 1991, visade sig vara för armén är inte så enkelt och okomplicerat som de tidigare två. Den första halvan var mållös, men på 43 minuter Tishkov CSKA gjorde ett mål i omklädningsrummet. Och om halv och slutade, skulle resultatet av matchen ha varit annorlunda. Men på 45 minuter Korneev utjämnade, och den andra halvan började med ett oskrivet blad. Korneev upprepade sin framgång i 67: e minuten, men på den 75: e samma Tishkov, att kvittera återställa status quo. Det var bara 80 minuter, tio minuter före slutet Sergeev förde sitt lag i ledningen, vilket ger CSKA seger i cupen.

Denna dag skulle bli oerhört glad, eftersom CSKA har utfärdat en dubbel mästare, vann bara två troféer. Men den lyckliga händelsen överskuggades av en incident som inträffade senare på kvällen.

Föreställningar för landslaget

Innan vi talar om vad dagen fördärvades med 23 juni 1991 är det nödvändigt att titta på föreställningarna Eremina för landslaget. Du vet redan att han vann EM ungdom, men han kunde om han uppnå något i största laget i Sovjetunionen. Tyvärr idrottaren var för ung, så jag kunde inte konkurrera med de mer imponerande målvakter. Under sin korta karriär, Michael tillbringade endast två vänskapsmatcher i skjortan av landslaget.

Den första var i slutet av augusti 1990 - när Sovjetunionen laget mötte med laget i Rumänien. Eremin, som då var bara 22 år gammal, var i startuppställningen. Men på 13 minuter målvakten Michael var ett straff, som säkert realiseras Lacatus. USSR landslag under en lång tid på att försöka få ännu, men aldrig kunde - det ledde bara till det faktum att i den 64: e minuten Eremin missade ännu ett mål redan efter Lupescu. Bara 71 minuters Mickle kunde slå portarna till rumänska målvakten stele. Matchen slutade med nederlag för Sovjetunionens landslag med poängen 1: 2.

Det andra spelet, som hade en chans att ta del Eremin, ägde rum i oktober samma år 1990. Då fienden laget blev israeler. Michael började matchen på bänken, där såg den tredje minuten Juran gjorde det första målet mot den israeliska laget och den 19 framgång förstärkt Litovchenko. 70 minuters Eremin lossnade bänken, så att resten av spelet står på Cherchesovu gate, och tjugo minuter senare var han håller grinden stängd. 80 minuter hade gjorde det tredje målet, författaren som var återigen Juran, och den andra (sista) Eremina match för landslaget lyckades. Tyvärr, för tredje gången att bära en T-shirt USSR laget unga spelare inte ödesbestämd.

tragiska död

Sjuttonde juni 1991 Mikhail Eremin, landvinningar som då fortfarande var ganska sällsynta, firade sin tjugotredje födelsedag. Två dagar senare var han tvungen att spela med Kiev "Dynamo", varefter det blev känt att CSKA - den nya mästare i Sovjetunionen. Den här gången klubben lyckats vinna guld, silver, eftersom det var under föregående år. En Moskva "Torpedo" blev slagen i finalen i Sovjetunionen Cup efter ytterligare fyra dagar. Det var en riktig triumf för hela klubben, och för de unga målvakt i synnerhet. Och firandet skulle vara mycket lång om de inte nästan omedelbart avbryts sorg.

24 juni Michael, tillsammans med sin vän på bilen hem efter en otrolig vinst CSKA Moskva i Sovjetunionen Cup. Allt var bra, Eremin var i passagerarsätet, medan hans vän körde. Det fanns inga tecken på problem, men plötsligt bilen brast däcket. Föraren förlorade kontrollen, bilen utfärdas i mötande körfält, där det fanns en fruktansvärd kollision med buss, som slutade sin lovande karriär Mikhail Eremin.

Bilolycka tyvärr berövat honom inte bara en stor framtid i den stora fotbollen utan också livet. Michael fördes till sjukhus, där han stannade i koma i ungefär en vecka, och sedan dog av sina skador den 30 juni 1991. Läkarna rapporterade att chanserna till överlevnad för honom, tyvärr var inte - skador var alltför svår.