Little Wales - detta är en stor seger. Historien om ett lag

Ett litet bergiga landet Wales - är en kraftfull del av Förenade kungariket. Men Welsh sig varje år längre och längre bort från påverkan av den brittiska politiken i det offentliga livet och kulturen. Detta lilla land med en befolkning på drygt 3 miljoner människor fick världsberömmelse efter fotbolls-EM 2016. Match Portugal - Wales såg, utan att överdriva, hela landet.

Welsh fotbollsspelare i landslaget välkomnades som nationella hjältar och inte konstigt, eftersom dessa modiga människor lyckats bevisa för världen att strömmen är inte i antalet kilometer kvadrat, som hör till landet, och inte i befolkningen. Det är mod och uthållighet är de utmärkande dragen i Wales fotbollslandslag.

Historien om Welsh fotboll

Wales - detta är en av de äldsta fotbolls befogenheter den gamla världen. Hans första match laget i det här landet som hölls i 1876 mot Skottland och förlorade med en poäng på 0: 4.

Welsh men har utmärkta fysikaliska egenskaper, var de aldrig stark i individuella färdigheter. Alla deras framgång som ett lag har baserats på en kvalitets lagspel och strikt följsamhet till anvisningar tränarstaben.

Det är sant att de särskilda resultaten av Wales landslag kunde inte skryta. Det var inte förrän 2016 - året präglades av en stjärna vid namn Wales. Denna händelse bara exploderade världsfotbollen och titeln för många europeiska lag som en fullständig överraskning.

kvalomgången

För första gången sedan 1958, Welsh tog sig till finalen i EM. I gruppen tog de andra plats, strax efter det belgiska laget, även om oddsen personliga möten var på sidan av Wales.

På väg till finalen i EM mot Wales lämnade långt efter sådana grupper som grupper av Israel, Bosnien och Hercegovina, Cypern och Andorra. Under hela cykeln av kval medgav Welsh bara 4 mål som kännetecknar dem som ett team som kan försvara sig på ett effektivt sätt. A 7 mål Bale (totalt de gjorde 11) ledde laget till finalen med en bra målskillnad och gjorda mål.

Grupp Stage: Final Stage

Sin första match avdelningar Series Group Chris Coleman tillbringade med landslaget i Slovakien. Även landslaget i Slovakien och är inte bland favoriterna i turneringen, att underskatta motståndarna inte kunde. Redan i den 11: e minuten av matchen var det Garet Beyl öppnade poäng och ledde sitt lag i ledningen. Slovaker tog 50 minuter för att utjämna. Men fotboll tur att dagen var tydligt på sidan av Welsh, och redan på 81: e minut mål Robson-Kanu ledde landslaget i Wales framåt. Detta vinnande poäng de har lyckats hålla fram till slutet av matchen, och deras väg till EM Welsh fortsatte med tillgångar 3 poäng.

Nästa match Wales - England slutade i seger för den engelska. Och detta trots att den första Welsh gjorde. Ställa in till denna match, Englands spelare är medvetna om att Wales - detta är ett mycket ambitiöst team, som visserligen inte har "stjärna" struktur, som engelska, men kommer att kämpa för att de sista minuterna av matchen. Daniel enda mål i den 92: e minuten av matchen för att spara mer engelska laget förlorar poäng.

Och kanske det mest slående spelet, som hölls av Welsh laget i gruppspelet, var matchen mot Ryssland. Welsh en gång visat att de kom till den här turneringen för att vinna. Under första halvan av spelet Bale och bolaget 9 gånger faller in i porten blad det ryska laget. 2 av strejken slutade i ett mål, och en annan Welsh gjorde ett mål i den andra halvan. Två övertygande segrar möjligt Wales att gå i 1/8 mästerskap.

Den segermarsch

För matchen mot Nordirland och Wales team har dykt upp som favorit. Men avdelningar O'Neill studerat taktik Welsh laget och gav inte mycket utrymme att attackera. Endast tack vare ett självmål Nordirland spelare Chris Coleman lag avancerade till kvartsfinal, där de återigen väntar på motståndare i kvalomgången - Belgiens landslag.

Matchen Wales - Belgien var en stor besvikelse för de belgiska fans. Denna stjärna som samlades in från belgarna hade nästan inget lag i turneringen. Belgiska tränare Marc Wilmots kan inte hjälpa sina avdelningar, när de drog ut en efter andra bollar i nätet gate. Mer än en övertygande seger för Wales 3: 1 blev en känsla av EM.

Ronaldo mot Bale?

Semi-final lovade att vara spännande. Match Portugal - Wales hölls med stort stöd av fans från båda lagen. Pressen dubbade detta spel duell Bale och Ronaldo, men beror naturligtvis på hur var och en av lagen kommer att kunna komma och göra dumma misstag.

Vad kan motsätta sig de portugisiska spelarna till Welsh landslaget? Sluddrigt spel i gruppspelet (3 drar), seger över rivaler i extra-tid eller som ett resultat av ett straff mot en ljus och dynamisk spel Bale och hans kamrater.

Men Welsh berättelse är över i denna match, som de förlorade med poängen 0: 2. Trots nederlaget i hemland fotbollsspelare välkomnades som sanna hjältar som har öppnat runt om i världen ganska litet land på andra sidan.