Sport och FitnessTennis

Olga Govortsova: biografi och tennis karriär

Den första omnämnandet av tennis återfanns i den 11: e århundradet. e., vad var då fortfarande bar föga likhet med modern tennis. Då tennis hade sina moderna attribut: bollar, nät, racketar. Men som med alla sport, det är i färd med att evolutionen har förvärvat allt som är i det förekommer i dag. Tennis vinner i popularitet och spred sig till varje hörn av världen. Och 1896, vid sommar-OS, sporten var i tävlingsprogrammet. Idag är det en av de avancerade sport i världen, vilket naturligtvis har sina hjältar. Till exempel, Monica Seles, Maria Sharapova, Steffi Graf - idrottare som redan har gjort ett namn för sig själva, och de är kända över hela världen. Men det är inte släpar efter de äldre, och dagens ungdomar: Gavrilova Darya, Govortsova Olga och Belinda Bencic. Idag, mer i detalj kommer vi att fokusera på den vitryska idrottaren Olga Govortsova.

barndom

De som bor i Pinsk (USSR, nu Vitryssland) Govortsova familj 23 aug 1988 hände glada händelse: dottern Olga föddes. För föräldrar, Olga, Tatiana och Andrew, är hon den enda dottern i familjen, men de har också två söner - Alexander och Ilya. Föräldrarna tar hand om flickan och 6 års ålder bestämde sig för att föra henne till sporten. Deras val föll på tennis - så att de, utan att veta det, bestämt öde hennes dotter.

ungdom

Redan vid 14 års ålder Olga började tala till professionella turneringar. Den första av dessa var den internationella ITF-turnering. Efter att ha tagit del i denna tävling samma år Govortsova Olga blev vinnaren av Orange Bowl. Detta följdes av den första segern i ITF-turnering i dubbel, hölls i Ramat Hasharon (Israel). Govortsova Olga agerade tillsammans med Victoria Azarenka. På samma turnering Olga går till slutskedet av en enda urladdning. Följande år, paret Azarenka-Govortsova vann på Wimbledon.

vuxen karriär

År 2007, i tennis världen började vinna popularitet ett namn som Govortsova Olga. Tennis för flickor blev sedan en milstolpe i livet, och den vitryska idrottaren vinna flera stora turneringar i sin ungdom, bestämde sig för att göra karriär i den vuxna tennis.

Under 2007 Olga, tack vare segern i singlarna på ITF-turnering kommer in i topp-50 bästa tennisspelare i en enda kategori.

Under 2008 nådde Olga WTA-turnering. Semifinal SVOL Govortsova med 18-rankade israeliska Shahar Peer. Vitryska klara en israelisk och nådde finalen, men det Olga blev besviken. Victory ifrån henne Lindsay Davenport. Några veckor senare tog Olga Govortsova del i WTA fördubblar turnering, som hölls i Charleston. Ett par av hennes dåvarande rumänska idrottare Edina Gallovits. I 1/4 Edina Olga och vann ett par Kveta Peschke - Rennes Stubbs och avancerade till semifinal. 1/2 finalen tog duon Govortsova-Gallovits med ett par Cara Black - Liezel Huber. I denna tävling, lycka var på sidan av den vitryska-rumänska laget. I finalen Olga Govortsova förlorade min följeslagare Katarina Srebotnik och Ai Sugiyama.

Efter fyra veckor, för Olga Govortsova tog fördubblar WTA-turnering. Bolaget uppgick till vitryska amerikanska Jill Kraybs. Paret nådde finalen och vann.

Vid OS i Peking Olga Govortsova tog 35: e plats i världsrankingen. I singel Olga förlorade i första omgången av den oefterhärmliga Serene Uilyams. I dubbel Vitryssland par Govortsova-Kustova nådde andra omgången, förlorar ukrainska systrar Bondarenko.

final turneringar

År 2009 var för Govortsova rika troféer i dubbel WTA urladdning. Vid en turnering i Guangzhou och Tashkent Olga vann två VM WTA. Den sista tävlingen i singel var Kremlin Cup 2009, där når finalen Olga Gvortsova förlorade mot idrottaren från italienska Francheske Skyavone.

Under perioden 2010-2015, Olga endast två gånger nådde finalen av en turnering som sponsras av WTA. Hennes bästa resultat i singel under denna tid var frisläppandet av den 4: e omgången av turneringen "Grand Slam", som hölls i Wimbledon. För denna turnering den vitryska kom upp med 122: e plats i världen singlar rankning.

I dubbel under denna period vann hon 8 turneringar WTA. Och ytterligare 5 gånger en duett med Govortsova nådde finalen. Under 2010 var segern vann i Open Championship i Kina. Govortsova följeslagare blev kinesiska Zhuang Tszyazhun. Under 2011 Olga tog 24 världsrankingen i dubbel. Denna prestation var den bästa av sin karriär. Även i år, jag minns team av Vitryssland, som inkluderade Govortsova, produktionen inom II World Fed Cup grupp. Men året därpå laget förlorat sin ledande position. År 2015, en duett med Azarenka Govortsova, vinna play-off vinna över den japanska paret återvände till sitt lag i ledning.