Sport och FitnessUtomhus~~POS=TRUNC sporter~~POS=HEADCOMP

Olga Pyleva, Biografi

Olga Pyleva - inhemska skidskytte, upprepade vinnare av VM, 6-tiden världsmästare och vinnare av två guldmedaljer i de olympiska spelen. Efter giftermålet tog hon namnet på maken - Medvedtseva, men majoriteten vanns genom att vara Dust.

Längdskidåkning

Olga Pyleva föddes i Krasnoyarsk territoriet i den lilla staden Borodino, i juli 1975. I 10 år, började jag på allvar engagera sig i idrott, och till en början endast längdskidåkning. Hon tog examen från Academy of Physical Education i Omsk.

En hel del medaljer vunnit i tävlingar juniorer blev två gånger världsmästare i stafett, vann ett silver och två bronsmedaljer i enskilda tävlingar i junior-VM. Hennes mentor var välförtjänt tränare i Sovjetunionen Alexander Grushin.

År 1996 i en dammig livet händer det en viktig händelse - födelsen av hennes dotter Daria. Kommer ut ur mammaledighet, bestämmer hon sig för att gå till skidskytte, skidor racing relaterade sport.

skidskytte karriär

År 2000 fokuserade Olga Pyleva på skidskyttetävlingar. På bara några månader har det blivit en av de ledande idrottare i landet.

Under säsongen 1999/2000, Olga lydde Dust skidskytte podium.

Redan i sin tredje tävling i en sprint i Ruhpolding, Tyskland, vann hon bronsmedalj. Vid det sista steget i den ryska Khanty-Mansiysk igen utförs med stor framgång för debutanter. Först var den andra i en sprint, sedan tredje i jakten loppet.

Enligt resultaten av säsongen tog 20 plats. Detta resultat är särskilt betydelsefullt med tanke på att under första halvan av säsongen Olga Pyleva inte deltog.

OS-framgång

År 2002 Pyleva blev medlem i det ryska laget vid vinter-OS i USA Salt Lake City. Det första programmet var ett individuellt lopp. Skidskytten Olga Pyleva var säker på ras, hävdar segern, de tre första skottlinjen passerade utan fel, men den sista två gånger missat till följd lämnades utan medaljer, men på 4: e plats.

5 sekunder vid målgång hon förlorade mot svensken Magdalena Forsberg, som också missade två gånger på den sista raden, vinnaren var en tysk Andrea Henkel.

Crown för Dust sprint igen, denna gång inte fått sina medaljer. Halka på ett rack och en låg hastighet för att gå avståndet tillåts att ockupera endast den 8: e plats. Vinnaren - den fortfarande en tysk Kati Wilhelm - Pyleva medgav mer än en minut.

Men ge inte upp skidskytten Olga Pyleva, biografi som radikalt har förändrats 16 Feb 2002. Hon blev olympiska mästare. Även om från början var allt inte rosenrött, avståndet hon lämnade den 8: e med en eftersläpning på mer än en minut på den första skjutbana gjort ett misstag.

Senare dock felfri fotografering och hög hastighet möjligt för henne att bryta sig in ledarna. På sista varvet gick Pyleva med Wilhelm. Vid ungefär 9,2 kilometer har ryska dras framåt till 5 sekunder, så småningom lyckas upprätthålla denna fördel. På denna dag, fick hon sin första OS-guld.

Men denna framgång inte slutade skidskytten vid de olympiska spelen i USA vann hon även brons i laget relä. Pyleva kör på det första steget. Baton till sin partner Galina Kukleva hon gav rang ledare av loppet. Det var dock inte möjligt att spara första hand ryssarna. Kukleva helt misslyckats rack, pågår två frigående och lämna över stafettpinnen redan den 7: e. Svetlana Ishmuratova och Albina Akhatova, som flydde i de senare stadierna som de kunde ha försökt att rätta till situationen. Som ett resultat, tog laget brons.

OS i Vancouver

Den andra guldmedalj skidskytten Olga Pyleva, vars foto prydde medan omslaget till varje tidning, vann på spelen i Vancouver. Men bara lyckats skina i laget loppet. I reläet.

Pyleva hade redan bar namnet Medvedtseva, utförde hon på den tredje etappen. Idrottare på scenen framför hennes två tillbringade endast två gratis patroner.

Olga tog sin del av avståndet noggrant och i god takt. Med triumfen avslutade dagen Olga Zaitseva. Slutade på andra plats bakom det franska laget med mer än 30 sekunder. Brons gick till det tyska laget.

Ett steg bort från VM

Under säsongen 2003/2004 Pyleva är välförtjänt anses vara en av ledarna i världen skidskytte, varje lopp som bekräftar denna status.

I denna säsong, kunde hon vinna 6 segrar i VM. För en gångs skull jag vann den individuella tävlingen och massan start och två gånger sprint och driva race Olga Pyleva. Foton atlet med medaljer i händerna började dyka upp allt oftare. I denna säsong, det hävdar verkligen segern i VM, men misslyckades med att överträffa resultatet norrmän Liv Grete Poiret henne. Pyleva - sekund.

Efter säsongen dess stellar prestanda fortsatte. Men den här gången Pyleva blev bara den tredje i den totala ställningar, att förlora en hel del tyska Kati Wilhelm. En av dess främsta rivaler. Victory som säsongen vann fransyskan Sandrin Bayi.

Olga Pyleva avslutat en karriär inom professionell idrott 2010.

Personligt liv

Daria dotter var i damm från sin första man, som hon skilde sig 2002. Samtidigt Eugene Pylev var hennes tränare.

Den andra gången hon gifte sig kända skidskytten Valery Medvedtseva, olympisk mästare i Calgary 1988 i reläet.

Just nu de föddes har tre barn. Denna son till Arseny och hans dotter Julia och Olga. Den senare kom till i slutet av 2014.