Nyheter och SamhälleMiljön

Formel-1. Grand Prix i Sochi: alla vinnare

Vid de olympiska spelen 2014, som ägde rum i Sochi, beslutades att bygga ett racerbana i staden. Autodrome ligger i stadens olympiska park. Före olympiska spelen hölls flera evenemang i staden i syfte att öka intresset för biltransporter på Ryska federationens territorium. På vintern 2013 besökte Sochi staden Bernie Ecclestone för att observera utvecklingen av byggarbetet på banan.

Den första storeprisen med Formel 1 i Ryssland: Sochi 2014

Den första tävlingen på banan var i mitten av september 2014 en vecka före den officiella öppningen av banan. Efter en månad tog kretsen ett av stadierna i Formula-1-serien. Enligt resultaten från Grand Prix i Sochi 2014 lyckades Lewis Hamilton vinna en tuff kamp . Konkurrentens silvervinnare var en partner till Hamilton för Mercedes Mercedes German pilot Nico Rosberg. På tredje plats var Finn Vulttury Bottas. Det var han som visade den snabbaste tiden på en av cirklarna av den första storeprisen med Formel 1 i Sochi, efter att ha passerat de senaste 5848 m för 1,40,896 min.

Dagen före tävlingen fullföljde dessa piloter i samma ordning kvalifikationen. Brit Jenson Button och ryska Daniil Kvyat i lördags kvalifikation tog 4: e respektive 5: e plats. På söndagens lopp, upprepade Button resultatet av kvalifikationen, och Kvat var på 14 ställen.

Grand Prix 2015

Den andra Grand Prix med Formel 1 i Sochi hölls 2015. Som ett resultat av kvalifikation tog Nico Rosberg första platsen. Den andra piloten, som fick chansen att börja från första fältet, var en annan Mercedes-pilot, Lewis Hamilton, och den tredje var Valtteri Bottas. Således tog den andra säsongen i rad de första tre platserna i lördags kvalifikationer av samma racers, men Mercedes-piloter bytte positioner.

På söndagen var vinnaren av Grand Prix med Formel 1 i Sochi det andra året i följd Brit Hamilton. Den andra var den tyska Sebastian Vettel, som representerade "Scuderia", och den tredje platsen togs av mexikanska Perez. Tyska visade snabbast varvtid - 1,40,071 min.

Nico Rosberg, som vann pole positionen på lördag, var tvungen att avsluta tävlingen före schemat på grund av gaspedalens misslyckande. Valtteri Bottas, som började från den tredje positionen, hamnade i en olycka och slutade inte, men han räknade 12: e plats, eftersom finnarna körde 90% av avståndet.

Formel-1 i Sochi i 2016

Den mest populära utmaningen i världen ägde rum på Sochi-motorvägen för tredje gången i rad 2016. De två första platserna i den kvalificerade lördagsbanan var ockuperade av tyskarna Rosberg och Vettel. Den tredje och fjärde var finarna Bottas och Raikkonen respektive 5: e plats kvar för den brasilianska Felipe Massa.

På söndagen i tävlingen vann segern av Mercedes Nico Rosbergs pilot. Den andra var Lewis Hamilton, som steg till andra raden med den tionde. Den femte var Felipe Massa, och finarna bytte plats - Raikkonen blev bronzenmedaljären i tävlingen, och Valtteri Bottas stannade utanför podiet. Vinnaren av tävlingen Nico Rosberg blev författare till det snabbaste varvet, efter att ha rest 52 varv bakom 1,39,094 min.

Grand Prix 2017

I april 2017, den fjärde för de senaste 4 åren, Grand Prix med Formel 1 i Sochi. Som ett resultat av polepositionen vann Vettel med Ferrari. Kimi Raikkonen tog andra plats. Från andra raden började Veltteri Bottas och Lewis Hamilton, som tog 3 respektive 4 platser.

Formel 1 Grand Prix i Sochi år 2017 vann Finn Bottas, som flyttade till Mercedes efter att Nico Rosberg meddelade sin pensionering. Partner Valtteri på kommandot av den brittiska pilot Lewis Hamilton tog tävlingen på fjärde plats. Mellan de två piloterna i "Mercedes" är två bilar "Scuderia" - Sebastian Vettel den andra, och Kimi Raikkonen tog tredje plats. Cirkelns bästa tid etablerades på 49: e cirkeln av Kimi Raikkonen - 1,37,844 min.

Således, för 4 år av Grand Prix av Formel-1 i Sochi, varje gång segern firades av föraren av laget "Mercedes" - två gånger Hamilton, och en gång - Rosberg och Bottas.