Sport och FitnessUtomhus~~POS=TRUNC sporter~~POS=HEADCOMP

Andrey Rastorguev: Karriärlettiska baitlonista

Lettskidskytten Andrei Rastorguev under flera säsonger i rad visar ganska goda resultat på olika tävlingar. Trots det relativt lilla antalet individuella utmärkelser, 28-årig idrottsman varje lopp betraktas som en av de möjliga konkurrenter för skidskytte världens ledare.

tidig karriär

Andrey Rastorguev - skidskytten vars biografi till 28 år har en hel del ljuspunkter, under flera år, anses vara den främsta favorit av lettiska laget. För född i Aluksne Det började vid ung ålder. På hans första officiella tävlingar Andrey Rastorguev hävdades vid en ålder av 10 år. Under 2005 idrottaren började prestanda i junior-VM, och i september 2006 för första gången gick upp på pallen, vann Ufa sommaren strävan.

Arton månader senare, Rastorguev dämpad vinter och ras - i Slovakien, i januari 2008, blev Andrew först i sprint, blev en av fyra skidskyttar, som inte har gjort en enda miss. Fortsatt genomgående visar goda resultat i världseliten skidskytte Lett kom i säsongen 2008/09 och den första tävlingen som hölls i den andra halvan av VM. Sedan den första tävlingen av unga skidskytten meddelade själv - hastigheten idrottaren tillät honom att lita på de goda prestationer, men ofta en stötesten för Andrew blev skottlossningen.

första OS

På grund av sin framgång, slog Andrey Rastorguev skidskytte listan deklarerats av Lettland i OS 2010 i Vancouver. Men inte har mycket erfarenhet i tävlingar på denna nivå, personliga ras inte upp över 50 linjen och i stafett, pågår två frigående, inte hjälpa laget att visa ett bra resultat.

Trots bakslaget i OS, upplevelsen av föreställningar till hands Andrew. Efter säsongen, fann han ofta själv i topp 10, och i februari 2011 visade sig vara ett steg bort från en medalj, blir den 4: e i den individuella lopp på den italienska Ridnaun. 2014, idrottaren hade målet om en lyckad prestation vid de olympiska spelen i Sotji, och innan huvud början av säsongen, gick att komma i form till EM.

"Guld" Europe

Mästerskapet hölls i tjeckiska Nove Mesto och Andrey Rastorguev, skidskytten, som inte visste innan smaken av framgång på världsnivå, kunde vinna två individuella utmärkelser. I den individuella tävlingen, som blev den första i tävlingsprogrammet, var den lettiska kunna slå den tyska skidskytten Benedict andel på endast 0,3 sekunder, men det var tillräckligt för att vinna guld. Vid nästa lopp i en sprint, Rastorguev dess framgång säkrade med två straff genom att dividera den tredje platsen med österrikiska Komatsu, sköt ren. Försök att ta en mer medalj han beslutat att inte ta, behålla kraft före huvud start.

Vid OS i Sotji, 26-årig idrottsman också kunde jag visa sig - i slutet av sprint och masstart Lett var i topp 20, och jakten kunde göra sin plats bland de tio bästa, avslutar i finalen 9: e plats. Trots bristen på medaljer, resultatet blev mycket bra för Rastorguyeva. Nu den lettiska skidskytte 28 och sedan slutet av de olympiska spelen han var oförmögen att ta mer än en medalj i VM, men ofta hans prestation idrottare gav hopp till fans, säker kämpar för att komma in i topp fem.